A zenekar története

Egyesület

Bevezető

2017. szintén egy fordulópont a zenekar életében: megalakul az Ossó János Fúvószenekar Egyesület 16 alapító taggal. Ugyanebben az évben a 2119 Egyesület jóvoltából egy jótékonysági bál keretében jelentős összeg folyt be az egyesület kasszájába. Szintén ugyanebben az évben vett részt a zenekar az először megrendezésre kerülő Galgamenti Fesztiválon Aszódon, majd nyáron ismét sorra került a Fúvószenekari Fesztivál, amely már a negyedik volt Pécelen.

2016

Bevezető

2016-ban ismét meghívót kap a zenekar a Csömöri, illetve a II. Újpesti Fúvószenekari Fesztiválra.

 

III. Péceli Fesztivál

Bevezető

2015-ben a III. Péceli Fúvószenekari Fesztivál mellett a zenekar meghívót kap a bükkszéken megrendezett polgármesterek főzőversenyére, ahova egy emlékezetes buszút során jutott el az együttes.

2014

Bevezető

2014-ben a csömöri találkozó mellett megszervezésre kerül az I. Újpesti Fúvószenekari Fesztivál is, amelynek szintén állandó meghívottja lesz a péceli együttes.

II. Péceli fesztivál

Bevezető

2013-ban megrendezésre kerül a II. Péceli Fúvószenekari Fesztivál, amelyet szeptemberben a kistarcsai Görhöny-fesztivál követ. A fúvószenekar 20. évfordulója alkalmából a novemberi koncerten minden szólamcsoport szólót fújhatott, és ez a hangverseny rendelkezett az eddigi legnagyobb nézőszámmal.

2012

Bevezető

2012 májusában a felújított városközpont avatásán is részt vesz a zenekar, majd júniusban szintén Csömörre utazik a fúvószenekari találkozóra. Szeptemberben a péceli fesztiválon is szerepel mazsorettcsoport kíséretével.

I. Péceli Fesztivál

Bevezető

2011 májusában megrendezésre kerül az Újpalotai napok, ahol a zenekar is vendégeskedik, majd augusztus 21-én lehetőség nyílik megrendezni az első péceli fúvószenekari találkozót, ahol a csömöri, illetve a vecsési fúvószenekarok is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

2010

Bevezető

2010 nyarán szintén edzőtáborra került sor, sok próbával és csapatépítő játékkal a péceli zeneiskolában. Ugyanebben az évben vett részt az együttes a csömöri fúvószenekari találkozón, aminek azóta is állandó résztvevője. A novemberi koncert után szintén megrendezésre kerül a karácsonyi koncert a római katolikus templomban.

Fejes István

Bevezető

A 2009. évben áll a zenekar élére Fejes István, aki Nagy Zsolt meghívására érkezett. Pár héttel a novemberi koncert előtt érkezett Ossó János bácsi halálhíre, ezért az együttes feketébe öltözve jelent meg az eseményen. A temetésre a megyeri temetőben került sor, ahol a zenekar tagja is képviseltették magukat. Ugyanebben az évben egy karácsonyi koncertre is sor került a péceli római katolikus templomban.

Nagy Zsolt

Bevezető

2008-ban Bálint József hirtelen jött betegsége miatt a zenekar vezetését Nagy Zsolt vette át, aki közel egy évig állt az együttes élén. Ugyanebben az évben került megrendezésre a rákoskeresztúri Virágbontó Május Fesztivál a Home Center parkolójában. Ez az év azért is különös a zenekar életében, mert ekkor került megrendezésre a névadó nagykoncert, ahol Ossó János bácsi nevét veszi fel a zenekar.

 

2005

Bevezető

2005 májusának 3. hétvégéjén (20-21-22.) kerül megrendezésre a Péceli Kulturális Magyar napok, melyen szintén részt vesz a zenekar.

2004

Bevezető

2004 májusában az uniós csatlakozás során megrendezett ünnepségen a zenekar is vendégeskedik, valamint ugyanebben a hónapban, Isaszegen, szimpátiatüntetést tart a zeneiskola önkormányzati kézben való megtartásáért. A nyár folyamán több fesztivál (mint. pl. Mezőkövesd, péceli Vigasság fesztivál vagy a rákoscsabai fúvószenekari fesztivál) meghívottjaként lép fel az együttes, illetve ugyanekkor kerül megrendezésre a szarvasi edzőtábor is rengeteg próbával és csapatépítő programmal. November 24-én kerül megrendezésre az éves nagykoncert (Emma-nap).

Minősítés

Bevezető

A 2002. év egy fordulópont a zenekar életében: ebben az évben kerül ugyanis megrendezésre az a minősítő hangverseny, melynek keretében elnyeri a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség által akkreditált arany minősítést koncertfúvós kategóriában. Ettől az évtől kezdve hagyománnyá válnak a novemberi koncertek, melyek során a zenekar egész éves munkáját foglalja össze egy nagyszabású koncert keretében.

Bálint József - Erdély

Bevezető

2000-ben egy csereút keretében a zenekar eljut Erdélybe is; Balázs András és Bálint József vezetésével Agyagfalván és a környező településeken több sikeres koncertet ad, de a zene mellett, természetesen, sok más programra is sor kerül. Az erdélyi út után Bálint József veszi át teljes mértékben a zenekar vezetését.

 

1997

Bevezető

1997-ben a Fáy András Mezőgazdasági Szakközépiskola meghívására részt vesz a Fáy napokon.

 

Balázs András

Bevezető

1996-ban a zenekar élére Balázs András és Ossó János áll. Ettől az évtől kezdve rendszeresen lép fel a városi nemzeti ünnepeken, a városi gyermeknapon, illetve ugyanebben az évben részt vesz az augusztus 18-ai városavató ünnepségen is.

A zenekar megalakulása

Bevezető

A zenekar 1993-ban alakult. Első hivatalos fellépésük ugyanebben az évben a március 15-ei megemlékezésen történt; ebben az időbenekkor a karvezetőink Koncz Gábor és Ossó János. Az ezt követő években egy-egy alkalommal meghívottjai vagyunk a Pécelen történő megemlékezéseknek, valamint zeneiskolai rendezvényeknek.